Risa slo fjorårets rekord – 66 lærlinger deltok på årets lærlinguke

Du er her:
Risa slo fjorårets rekord – 66 lærlinger deltok på årets lærlinguke

Risa slo fjorårets rekord  –  66 lærlinger deltok på årets lærlinguke

66 lærlinger, hvorav 9 jenter, fordelt på 13 ulike lærefag tilbrakte 3 dager på Risa sitt opplæringssenter, Eikeland gård 21.-23. september.

Vi slår fjorårets rekord på hele tre områder i år:

  • Rekord mange lærlinger (66 mot 62 i fjor)
  • Rekordmange jenter (9 mot 6 i fjor)
  • Rekordmange lærefag (13 mot 12 i fjor)

Eier og daglig leder, Bjørn Risa, ordføreren i Hå kommune, Andreas Bjorland og ordføreren i Lund kommune, Gro Helleland og Trude Tinnlund fra sentralstyret i LO, ønsket lærlingene velkommen.

«Risa har bygget arbeidsplasser og landet siden 1948. Å ta ansvar ved å bygge fremtidige fagarbeider er noe av det viktigste vi gjør. Å ta vær del av ansvaret for å bygge gode fagarbeidere, er ett av være bærekrafts mål.   90 % av lærlingene fortsetter som fagarbeidere i Risa mens noen velger å fortsette på studie. Det er jeg godt fornøyd med! Vi har i dag 10 % lærlinger. Målet vårt er å komme opp i 12 % lærlinger. Satsingen vår på lærlinger er en del av Risa kulturen og investering i neste generasjoner», sier eier og daglig leder Bjørn Risa.

Uken var spekket med både faglig og sosialt innhold. Hovedtillitsvalgt Odd Dysjaland og representant fra NAF (Arbeidsmannsforbundet) snakket om organisering, mens ledergruppen avdelingsleder for internproduksjon, Joakim Reime, delte innsikt i avdelingenes arbeid. Vi hadde og fokus på psykisk helse, trening og kosthold.

Dagene begynte med oppstilling og inspeksjon, litt som «Kompani Lauritzen», fulgt av spennende aktiviteter som tur til Risatoppen og bading. I tillegg hadde vi flere inspirerende foredrag fra Bjørns Hage og Anlegg, Jostein Myge og Rental.One, og på fredagen fikk vi besøk av hele 13 leverandører som presenterte seg for lærlingene.

En av ukens høydepunkter var sporløypen med fokus på HMS. Lærlingene fikk prøvd seg på poster som sikring i høyden, personlig verneutstyr, grøftearbeid, sprenging, kvalitetssystem og beredskapsøvelse. Turen til Rekefjord hvor vi fikk se bruddet og høre presentasjoner fra Risa, B.S. Graveservice og NOAH var også en stor suksess.

Kveldene var fylt med sosialt samvær som grilling, pizzabaking, ATV-kjøring, bading, vannski, badstue og boblebad. Gjennom hele uken konkurrerte lærlingene i ulike aktiviteter, med premier som motiverte til innsats.

Uka ble avsluttet med kåring av tre nye Ekta vare-lærlinger. Årets ekta vare-lærlinger har virkelig utmerket seg gjennom uken med sitt engasjement, holdning, orden og ryddighet, punktlighet, kollegialitet og bidrag både faglig og sosialt. Gratulerer til Mathias Meek (Risa), Jan Harald Å. Urdal (Rental.One) og Fredrik Heskestad (Risa)!

«Vi har nok en gang samlet våre yngste arbeidere – lærlingene våre. Dette er fremtiden vi investerer i. Etter tre dager på vårt opplæringssenter på Eikeland gård, ser vi at vi har fått tak i svært dyktige ungdommer i år. Alle har vist entusiasme og en glød i øyet. De har vært gjennom krevende utfordringer, som en tøff topptur i regnvær, og vist en imponerende lagånd. Lærlingene har fått faglig påfyll med viktigheten av HMS og prosedyrer hvor lærlingene var aktivt med i læringen selv. Jeg er stolt av hver enkelt, for i Risa er vi kun så sterke som vårt svakeste ledd. Sammen bygger vi en sterk fremtid», sier Svein Arild Tandrevoll, lærlingeansvarlig i Risa.

Del dette:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email