Implenia og Risa signerte storkontrakt i arbeidsfellesskap

Du er her:
Implenia og Risa signerte storkontrakt i arbeidsfellesskap

Skal rehabilitere dam og overføringstunnel i Åseral i Vest-Agder. Kontraktsverdien er på 600 millioner kroner.

 

Oslo, 22. desember 2017 – Arbeidsfellesskapet Implenia Norge AS og Risa AS signerte kontrakt med energiselskapet Agder Energi. Arbeidsfellesskapet skal blant annet bygge en dam som tar over for den gamle etter at byggeperioden er over. Det skal også bygges en ny tunnel parallelt med den gamle over en strekning på 7,2 kilometer av 13 kilometer. Kontraktsverdien på dette komplekse infrastrukturprosjektet er på 600 millioner kroner.

– Dette er et spennende oppdrag som passer godt inn i vår strategiske satsing på vannkraft-sektoren. Dialogen med både Implenia og oppdragsgiver Agder Energi har vært svært god og vi er glad for å ha fått denne tilliten. Vi gleder oss til å starte arbeidet sammen med Implenia, sier administrerende direktør Trond V. Tvedt i Risa AS.

Med 210 meters lengde og 40 meters høyde på det høyeste punktet, vil den nye dammen ved Langevatn reguleringsmagasin doble magasinets kapasitet til rundt 46 millioner kubikkmeter. Den eksisterende overføringstunnelen som fører vannet fra Langevatn til Nåvatn er utsatt for ras. Dette er grunnen til at arbeidsfellesskapet Implenia og Risa AS også skal bygge en ny overføringstunnel parallelt med deler av den eksisterende tunnelen. Fire eksisterende bekkeinntak flyttes for å tilpasses den nye overføringstunnelen eller bygges om. Med unntak av definerte perioder, vil magasinet og den eksisterende overføringstunnel være i drift i hele byggeperioden på omkring tre år. Prosjektet skal være ferdig ved utgangen av 2020.

-Vi er svært fornøyde med å signere dette prosjektet. Det viser at Implenia kan kombinere høyt nivå på spesialistkompetanse med et konkurransedyktig tilbud, forteller administrerende direktør i Implenia Norge, Tone H. Bachke.

Les også:

Agder Energi

Bygg.no

Implenia

Del dette:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email