Risa investerer i ung arbeidskraft

Du er her:
Risa investerer i ung arbeidskraft

– Lærlingene er selve gullreserven vår.

Skrevet av Hans Kristian Barbøl
Publisert: 09.04.15 14:52
http://www.at.no/anlegg/2015-04-09/Risa-investerer-i-ung-arbeidskraft-14…
Anleggsmarkedet vokser – konkurransen skjerpes – unge vender tilbake til anleggsbransjen, skriver Risa AS i en pressemelding.

– Alle med dype lommer kan kjøpe maskiner. Gode folk er det verre med, sier adm. direktør Trond V. Tvedt i Risa AS.

Norge bygger veier og infrastruktur som aldri før. Økt oppdragsmengde og store prosjekt betyr samtidig at det blir flere om beinet. Nå skal Risa vinne markedet ved hjelp av en storsatsing på ung arbeidskraft.

– Ekta vare

-Vi er ikke i tvil. Det er de yngste som er vår aller viktigste ressurs på veien inn i en ny og spennende framtid for bransjen. De er selve gullreserven vår, sierTvedt.

Selskapet han leder omsetter årlig for ca. 1,2 milliarder kroner, og utsiktene ser lovende ut for de neste årene. Det skal bygges som aldri før, og Risa forbereder seg for oppgaven.

– Vi ruller ut en stor satsing som vi kaller «Ekta vare». Her skal det jobbes bevisst med områder der vi vet at både vi og bransjen for øvrig har store muligheter for forbedring. Og dette skal selvsagt også vise igjen på bunnlinjen, sier en engasjert direktør.

Risa satser på å bygge opp de ansattes og ledernes evne til refleksjon, motivasjon for å ta egne og selvstendige valg, og ikke minst bli «den beste utgaven av seg selv».

Ti prosent lærlinger

I en tid der bygge- og anleggsbransjen sliter med å bli attraktive yrkesvalg for de yngste har Risa lenge satset bevisst på unge krefter. På det meste er rundt ti prosent av de ansatte i selskapet lærlinger. Risa involverer seg også aktivt i utviklingen av et helt nytt fag innen veivedlikehold. Tirsdag 24. mars startet Risa prosessen med å gjøre lærlingene sine til «Ekta vare».

-Dette er bare oppstarten, vi kommer til å holde på med «Ekta vare»-satsingen i mange år fremover. Alle ansatte og ledere er med, men lærlingene har en helt spesiell plass hos oss. Det er lærlingene som skal levere varene i framtiden, sier Trond V. Tvedt.

De unge blir gjennom satsingen utfordret på tema som etikk og moral, farer ved å begå kriminelle handlinger i arbeidslivet og ikke minst hva det vil si å jobbe mot stadig høyere kvalitet.

Del dette:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email