Risa lavbyder på E39 Sykkelstamveien

Du er her:
Risa lavbyder på E39 Sykkelstamveien

Statens vegvesen region skal bygge «sykkelmotorvei» på Nord-Jæren.

Første del av Sykkelstamveien har vært ute på markedet, og Risa er laveste tilbyder på jobben.

Kontraktsignering vil bli før sommerferien, med oppstart allerede i september 2018.

– Dette er godt nytt for oss på flere måter. Risa har i dag flere store oppdrag rundt om i landet, fra Troms til Agderfylkene. Nå har vi vunnet et stort oppdrag i det som mange vil betrakte som selve kjerneområdet vårt, nemlig Nord-Jæren. Nå får vi en fin balanse mellom såkalte reiseprosjekt og prosjekt i vårt opprinnelige nærområde. Dette er viktig av mange grunner, ikke minst er det godt for våre ansatte at vi også vinner attraktive jobber i Rogaland, sier administrerende direktør Trond Viding Tvedt.

Bærekraftig utvikling: For Risa er jobben med Sykkelstamveien også en del av selskapets satsing på det grønne skiftet. Risa har fra før vist at selskapet ønsker å posisjonere seg i tet når det gjelder miljøvennlige løsninger i egen drift. I tillegg er det viktig å delta ved bygging av bærekraftig infrastruktur.

– Vi er allerede en stor aktør innen utbygging av vindkraft. Sykkelstamveien er en viktig del av et nytt og miljøvennlig transportnett i forbindelse med den såkalte Bypakken. Dette er en jobb vi er stolt av å få lov å være med på og som vil bidra til mer miljøvennlige transportløsninger i hele Stavanger-regionen, sier Risa-direktøren som gleder seg til oppstarten i september.

Strekningen som omfattes av kontrakten markerer oppstarten på bygging av Sykkelstamveien. Kontraktsverdien er 293,6 millioner kroner og omfatter en strekning mellom Asser Jåttens vei på Lura/Forus og Oalsgata i Sandnes. Den første strekningen skal være klar i 2020, mens hele Sykkelstamveien skal ferdigstilles tre år senere.

Det var seks interessenter som la inn tilbud. Nærmeste konkurrent skulle ha 335 millioner kroner for å gjøre jobben.

Les også om saken på:

aftenbladet.no

jbl.no

Bygg.no

At.no

Del dette:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email