Ny storkontrakt mellom R-gruppen og Volvo Maskin

Du er her:
Ny storkontrakt mellom R-gruppen og Volvo Maskin

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Risa Service AS har igjen inngått en ny stor kontrakt med Volvo Maskin AS. Leveransen består av elleve større maskiner fra 35 tonn, hvorav to tipptrucker med 65 tonn nyttelast som skal leveres til steinbruddet i Rekefjord. Integrert i dette er også et tettere samarbeid om teknologi, kompetanse og utvikling, samt synergier av dette ved Risas lærlingesenter på Eikeland Gård.

Risa har et langvarig samarbeid med Volvo. Historien strekker seg helt tilbake til oppstarten for 70 år siden og pionertiden med Åkerman gravere. De siste 5 årene har Risas maskinpark bestått av over 90 prosent Volvo. Den nye avtalen som nå er inngått, forsterker dette samarbeidet og bringer det videre i et enda mer integrert partnerskap.

Risa har lenge driftet steinbruddet Rekefjord øst. Fra februar 2019 tar selskapet også over Rekefjord vest. I forbindelse med dette kreves en helt ny maskinpark. Ordren til Volvo består av to Volvo R70D tipptrucker med 65 tonn nyttelast, videre to A60H rammestyrte dumpere med 55 tonn nyttelast, fire gravemaskiner på henholdsvis 50 tonn og 75 tonn, to hjullastere på 55 tonn, samt en på 35 tonn. Volvos nye 95-tonns beltegraver EC950EL vil også være en del av pakken. Totalt snakker vi om 635 tonn med «tunge» maskiner.

Dette er alle sammen maskiner med den nyeste grønne motorteknologien fra Volvo som tilfredsstiller Euro steg IV normen. I tillegg vil de være utstyrt med fulle pakker av Volvos produktivitetsfremmende teknologi som vil gjøre det mulig å drive en effektiv flåtestyring. En viktig del av leveransen er et samarbeid mellom Volvo og Risa om å videreutvikle flåtestyringen av maskinene i Rekefjord basert på input fra CareTrack. Volvo Performance Services samler alle typer maskindata og lar deg overvåke drivstofforbruk, lasteffektivitet, sykluser, overlastandel med mer. Basert på fornuftige KPI-er og tett coaching av medarbeidere er målsettingen at dette skal bidra til å redusere dieselforbruk, slitasje og utslipp, med andre ord forbedre maskinøkonomien og gi økt bærekraft også i forhold til miljøet.

Som et ledd i prosjektet inngår også et tettere samarbeid om lærlingeutvikling og coaching av maskinførere ved Risas kompetansesenter på Eikeland Gård. Her vil Volvo gå inn både med teknisk utstyr, instruksjonsmateriell og maskiner slik at det kan bli et kompetansesenter også for Volvos egne medarbeidere.

– Vi setter stor pris på samarbeidet med Volvo, sier Bjørn Risa. – Vi tok en strategisk beslutning om å samle oss om en maskinleverandør for fem år siden. Dette gir oss en større trygghet i et langsiktig samarbeid. Vi kan investere i kompetanse blant egne medarbeidere på verkstedet og bak spakene, og bygge opp en ekspertise som gjør oss enda mer effektive. Ved å satse på én leverandør kan vi også ta i bruk systemer rundt maskinene som gir økt utnyttelse. Vi har allerede samarbeidet godt med Volvo på utviklingssiden og det nye prosjektet i Rekefjord er veldig spennende. Det er første gang i konsernets 70 år lange historie at det kjøpes inn en så stor gravemaskin og så store tipptrucker som ligger i denne avtalen. Det er viktig å få enda bedre innsikt i maskinparkens ytelser særlig på maskiner fra 40 tonn og oppover. Muligheten for å samle maskindata som forbruk, last, syklustider med mer fra hele flåten og se dette i sammenheng skal bli interessant. Det blir spennende å se hvilket forbedringspotensial vi har gjennom dette.

For øvrig er jo avtalen basert på et gjensidig tillitsforhold og gode erfaringer gjennom mange år sier Bjørn Risa. I dette ligger både Volvos leveranseevne og oppfølging, servicetjenestene fra VMS og selvfølgelig Volvos maskinkvalitet.

– For Volvo er den nye avtalen med Risa-Gruppen en milepæl, sier adm. direktør Gunnar Thorud i Volvo Maskin AS. – Dette er den største kontrakten i selskapets historie. Et tett og godt samarbeid med en stor aktør som Risa-Gruppen er selvfølgelig
meget viktig for oss, og vi går tungt inn i dette for å oppfylle alle intensjoner. Avtalen inneholder både en betydelig verdi i form av maskinleveranse, men også interessante og spennende prosjekter med å videreutvikle og forbedre vår eksisterende teknologi og skape goodwill og klima for Volvo hos nye generasjoner maskinførere. Derfor er ikke minst samarbeidet om lærlinge- og kompetansesenteret på Eikeland Gård noe vi er glade for å få til. Og så skal det ikke fornektes at det er tilfredsstillende også å kunne levere to tipptrucker i Norge. Dette er de to første maskinene vi leverer av denne størrelsen her til lands og viser at vi er konkurransedyktige også når det kommer til det virkelig tunge utstyret, sier Gunnar Thorud.

Les også:

Bygg.no

jbl.no

AT.no

Anleggsmaskinen.no[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=»image_grid» images=»2315,2316,2317″][/vc_column][/vc_row]

Del dette:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email