Sykkel-pionérprosjekt er snart i gang i Stavanger

Du er her:
Sykkel-pionérprosjekt er snart i gang i Stavanger

Statens vegvesen har skrive kontrakt med Risa AS for å bygge den første strekningen på Sykkelstamvegen. Rett over sommeren starter arbeidet opp.

Hele kontrakten gjeld strekningen mellom Asser Jåttensvei og Oalsgata.
– Vi gleder oss til å komme i gang med bygginga! Vi håper det skjer i slutten av august eller starten på september, seier prosjektleder for Sykkelstamvegen, Kari Smådal Turøy.

Pionerprosjekt

Sykkelstamvegen er et pionerprosjekt for en høystandard sykkelveg mellom Stavanger og Sandnes. Målet er at flere skal velge sykkel framfor bil når de skal til og fra jobb på Forus.
– Sykkelstamvegen skal være en effektiv og trafikksikker veg for syklister, fortell prosjektlederen.

To år på første del

Den første delen, Asser Jåttensvei til Sandnes grense skal være ferdig i 2020. Det er en strekning på cirka sju kilometer. Det ligg også inne opsjoner på strekningen mellom Løwenstrasse og Oalsgata. Dersom alt går greit kan bygginga starte her i september 2019, og bli ferdig i 2021.

Her kan du sjå kart og liste over framdrifta slik ho er tenkt.

Kommer til å merke byggingen

– Vi bygger Sykkelstamvegen langs E39, så dette er noe folk kommer til å merke, seier Smådal Turøy. Prosjektlederen fortell at det til tider kommer til å bli lavere fartsgrense på motorveien og i Solasplitten under bygginga. Det blir selvsagt tydelig varslet.

Bare for syklister

Sykkelstamvegen er et av de store prosjekta i Bymiljøpakken og blir til sammen 15 kilometer lang. Den skal være en effektiv og trafikksikker veg for syklister mellom Sandnes, Forus og Stavanger.

Sykkelstamvegen er bare for syklister, og skal ha

  • lite eller ingen kryssande trafikk
  • høg standard
  • god bredde
  • midtstripe

Sykkelstamvegen er også på Facebook. Følg oss gjerne!

Del dette:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email