Åpnet Foss Eikeland bro

Du er her:
Åpnet Foss Eikeland bro

Foran et stivfrossent publikum snakket fylkesordfører Tom Tvedt varmt om den nye broen på Foss Eikeland under åpningen like før jul.

En rekke interesserte hadde trosset desemberkulda for å overvære den offisielle åpningen av den nye broa på Foss Eikeland siste uka før jul. Det kalde været hadde skapt flotte isformasjoner på og rundt steinene i elva samtidig som topplaget med asfalt på broen har måttet vente til kuldegradene slipper taket. Trafikken har allerede begynt å rulle over den nye broen og erstattet den gamle stålkonstruksjonen fra 1934. Blant de som var møtt fram under åpningen var daglig leder Lars Brunes og styreformann Kai Vaule fra Veiselskapet i Klepp.
– Veiselskapet er en sammenslutning av næringslivet på sørsiden av broen. Vi er ti bedrifter som har stilt med 100.000 kroner hver og dekket rentene for lånet som var nødvendig for å få realisert broen to år før den opprinnelig var planlagt. Det har ikke vært mulig å passere to lastebiler samtidig over den gamle broen. Nå er den tiden endelig forbi. Det er vi veldig glade for. Vi har tatt vår del av samfunnsansvaret for at den nye broen skulle komme på plass sier styreformann Kai Vaule.

Fire av fem selskap

Det er Risa AS som har vært hovedentreprenør for prosjektet med Kruse Smith AS som underentreprenør for betongarbeidet. Jærbetong AS leverte betongen under en lang støypeoperasjon i begynnelsen av oktober. Bjørns hage og anlegg AS har stått for grøntanlegget mens Holt Risa AS har hatt fundamenteringsoppdrag. Det er altså bare AS Betong av selskapene i Risa-konsernet som ikke har levert noe til dette prosjektet og det kunne en jo ikke vente heller!
– Det er mange som mener at denne broen skulle vært på plass for 40 år siden. Jeg velger å glede meg over at vi på grunn av en dugnad mellom private Klepp kommune Sandnes kommune og Statens vegvesen har klart å realisere broen to år før den var planlagt finansiert gjennom bompengeringen på Jæren. Det er likevel alltid sånn at noen blir skadelidende. Vi må takke naboene som har hatt maskiner i hagen og har levd med støy i lange tider under byggetiden. Dette er blitt et flott anlegg som det er en ære å åpne smilte fylkesordfører Tom Tvedt.

Del dette:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email