Åpnet Stavangers nye «dansegolv»

Du er her:
Åpnet Stavangers nye «dansegolv»

Ordfører Leif Johan Sevland snakket om at byen hadde fått nytt dansegolv da han åpnet det ferdigstilte tusenårsstedet. Dansegolvet er det Bjørns hage og anlegg som har lagt mens Risa AS har beredt grunnen.

Like før åpningen av siste etappe av Stavangers Tusenårssted kom ordfører Leif Johan Sevland spaserende ned fra rådhuset. Det var første gang han hadde satt sine bein på fortauet i Haakon VIIs gate uten byggegjerder og støyende maskiner. Ordføreren kunne ikke la være å la øyene gli granskende over dekket på jakt etter noe å sette fingeren på.

– Nei dette er det ingenting å utsette på. Det ser derimot veldig bra ut utbrøt han.

Det gjentok han også litt senere da den offisielle snorklippingen fant sted i munningen av Haakon VIIs gate.

– Her har byen fått et fantastisk «dansegolv». Tusen takk til entreprenørene som har stått på tidlige morgener og seine kvelder for å få det ferdig. Som mange sikkert la merke til var det ekstra kaldt denne vinteren. Den strenge vinteren har forsinket byggearbeidene med to tre måneder men nå er Tusenårsstedet endelig offisielt åpnet. Gratulerer med dagen kom det fra Leif Johan Sevland.

 

Viktig referanseprosjekt

Blant tilhørerne til ordførerens tale stod prosjektleder for hele anlegget Kurt Idland og anleggsleder for Bjørns hage og anlegg Arnfinn Erga. Anleggsleder for Risa AS har vært Glenn Eriksen. Siste etappe av Tusenårsstedet har kostet rundt 20 millioner kroner hvorav kontraktene til de to bedriftene er på halvparten hver.

– Det er Risa AS som har vært hovedentreprenør på dette prosjektet mens Bjørns hage og anlegg har vært underleverandør av steinarbeid og beplantning. Risa AS har gjort grunnarbeidet med kabler og rør mens vi har hatt ansvaret for dekket. Rundt 30 personer har vært involvert i arbeidet. For Bjørns hage og anlegg er dette et utrolig viktig referanseprosjekt. Her har vi utført alle våre tjenester innenfor et relativt begrenset område midt i Stavanger sentrum! understreker Kurt Idland.

Det er steinlagt et område på 25 mål i prosjektet som omfatter kjørebane fortau midtrabatter og én rundkjøring. I tillegg har Bjørns hage og anlegg laget ny steintrapp montert rekkverk sykkelstativ og stolper og plantet opp bedene til åpningen.

 

Overraskelser underveis

Siste stein ble lagt fredag 17. september. Mandag 21. september hadde entreprenørene ferdigbefaring med byggeleder og prosjektleder for Stavanger kommune Trond Knutsen og Kari Smådal Turøy.

– Det har vært veldig høye krav til presisjon og framdrift i dette prosjektet. Noen småting har vi påpekt under befaringen men vi har overtatt anlegget uten tvil smiler Trond Knudsen.

For de ansatte i Risa AS og Bjørns hage og anlegg har det vært en hektisk og spennende jobb å legge nytt «dansegolv» i byen.

– På grunn av at jobben har vært i et gammelt bysentrum har det dukket opp en rekke uforutsette ting. Vi har blant annet støtt på kabler og rør som ikke har vært på tegningene. Enda mer overrasket ble vi da det en morgen plutselig var et fire meter dypt hull under føttene på oss. Det viste seg at det var en gammel jernbanetunnel som går under bakken her. Den måtte vi forsterke med en betongkonstruksjon og alt arbeidet på overflaten ble stoppet for en periode. På grunn av et godt samarbeid med byggherren ble utfordringene med tap av tid løst på en god måte framholder prosjektleder Kurt Idland.

 

 

 

 

Del dette:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email