Ett år uten skader med fravær

Du er her:
Ett år uten skader med fravær

2. februar 2017 kunne Risa markere at det var gått ett år uten en eneste skade som har forårsaket fravær, såkalte H1-skader.

– Det er sjelden vi har så god grunn til å feire. Dette er en skikkelig gladmelding for alle som jobber i Risa. Dette viser at vi er på god vei mot målet vårt om null skader. Dette er en ekstra motivasjon når vi nå planlegger nye HMS-tiltak. Vi har kommet langt, men på HMS-arbeidet er det kun kontinuerlig innsats som gjelder, sier administrerende direktør Trond V. Tvedt.

HMS-kultur
Risa har i flere år arbeidet aktivt med å styrke viktige sider ved bedriftskulturen. Her har arbeidet med å styrke sikkerheten stått helt sentralt.

– Her fortjener alle ansatte en stor takk. Uten den gode felles innsatsen hadde vi ikke fått til dette. Vi kaller kulturen vår for Ekta vare. Det betyr blant annet at vi ikke tar sjanser og jukser på HMS-området. Hver dag trener både ledere og ansatte på å videreutvikle det som skal være bransjens sikreste arbeidsplass. I tillegg kjører vi spesialiserte kampanjer mot enkelte tema. Vi har sett at vår praktiske tilnærming til HMS-arbeidet er en av nøkkelfaktorene for å lykkes. Dessverre er vi i en bransje der det hvert år er mange dødsfall og personskader. At vi nå har greid å gjennomføre et helt år uten alvorlige skader viser at aktiv innsats virker, sier HMSK-sjef Eirik Rake. Heller ikke Rake har tenkt å hvile på laurbærene.

– Nei, nå ser vi framover. Et viktig satsingsområde er å inkludere samarbeidspartnerne våre i HMS-arbeidet. Vi er ikke der vi skal være før også de som leverer sammen med Risa har toppresultater på HMS.Vi skal også bidra til å bygge opp mer kunnskap om arbeidsrelatert risiko i bygg- og anleggsbransjen ved å engasjere oss i forskningsarbeid. Deretter skal vi finne enda mer effektive metoder for å få ned ulykkestallene, framhever HMSK-sjefen.

Denne uken feires det med kake rundt om på alle anleggene. Nå har de ansatte fått enda mer å strekke seg etter, og kake er kun en ørliten bonus sammenliknet med et år uten skader.

– Det er vanskelig å forebygge alle ulykker i vår bransje, men vi har alle et ansvar for å gjøre vårtaller beste for å forhindre at det skjer. Det dreier seg om både kunnskap og praktisk atferd, slår administrerende direktør Trond V. Tvedt fast.

Del dette:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email