Bygger opp for å rive ned

Du er her:
Bygger opp for å rive ned

Inntil nå har Risa AS tatt på seg rivingsoppdrag når det står en bygning på tomta en har fått i oppdrag å grave på. Med Årne Skrettingland og Per Gunnar Haarr i spissen vil bedriften nå satse på rene rivingsjobber.

Mens Risa AS til nå først og fremst er kjent for å bygge opp er det i det stille opprettet en avdeling som kun skal rive ned. Anleggsleder Årne Skrettingland synes det er spennende at Risa AS satser på et nytt felt.
– Til nå er riving noe som vi har gjort inni mellom. Det har kanskje vært ti rivingsjobber i året her i distriktet. Det nye er at vi skal bli en totalleverandør av rivingsjobber landet over sier Årne Skrettingland.

En totalpakke innen riving inkluderer alt av dokumentasjon riving og deponering av bygg. Per Gunnar Haarr i Risa AS har vært på de nødvendige kurs for å sette opp dokumentasjonen til oppdragsgiverne før rivingstillatelse kan bli gitt.
– Ved riving stiller lovverket bestemte krav til avfallsplan og miljøsaneringsbeskrivelse. Vi har valgt å ha denne kompetansen internt kommenterer Per Gunnar Haarr. Stort marked

Årne Skrettingland har nylig vært på Andøya for å se nærmere på et potensielt oppdrag. Akkurat dette oppdraget er for Forsvarsbygg og består av bunkere og andre typer militære bygg som ikke lenger er i bruk.
– Forsvarsbygg har en enorm bygningsmasse rundt i landet. Det koster masse penger å holde denne bygningsmassen ved like. Det er billigere for samfunnet å rive mye av dette enn å vedlikeholde det. Forsvarsbygg er en stor kunde av slike tjenester men det finnes også mange andre store oppdragsgivere på dette med riving oppsummerer Årne Skrettingland.
I løpet av noen år skal avdelingen ha bygget seg opp til å være en betydelig aktør innen riving og sanering av bygg.

En fast gjeng

Avdelingen har nå altså en fast anleggsleder en fast ressursperson på planarbeidet eget utstyr og en fast arbeidsgjeng.
– Nå gjelder det å skaffe oss jevnt med arbeid. Vi ser på hele landet som nedslagsfelt og tenker i utgangspunktet å frakte utstyret der det trengs. Det er stort sett gravemaskiner og hjullaster som er de nødvendige maskinene. Med en kraftig saks kan vi klippe gjennom 60 centimeter tjukke betongvegger opplyser Årne Skrettingland.

Del dette:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email