Lærlinguken 2017

Du er her:
Lærlinguken 2017

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Risas lærlinger fikk en annerledes start på høsten.

Det startet med et brak tirsdag denne uken i det entreprenør Bjørn Risa sprengte en solid salve til ære for de 35 lærlingene. Det hele foregikk på Eikeland gård, Risas eget læringssenter i Lund kommune. De unge smilte om kapp med solen og en fulltallig Risa-ledelse, som var på plass for å bakke opp omkring Risa-gruppens lærlingsatsing.

Bjørn Risa var klar i sin åpningstale til ungdommene. De vil få de beste muligheter som Risa-lærlinger, samtidig stilles det krav til riktig atferd på samme måte som det gjøres til Risas fast ansatte.

– Vi ønsker at de beste talentene skal søke seg til Risa, det er folkene som utgjør den store forskjellen. Nå har vi 35, men målet er 50 lærlinger, presiserte entreprenøren.

Han fikk solid støtte fra Trond V. Tvedt, som er administrerende direktør i Risa AS – det selskapet i Risa-gruppen som har de fleste lærlingene. Tvedt introduserte lærlingene for Risa-kulturen, som heter Ekta vare. Det dreier seg om etikk, moral, lovlydighet og skikkelighet i alt en gjør. Også daglig leder i Risa Service, Svein Bø og leder for Bjørns hage og anlegg, Christian Kinden la vekt på at det er folkene og kompetansen deres som til syvende og sist skal gjøre Risa-selskapene til markedsvinnere.

Unik satsing
Personalsjef Torill Sigurdsen forteller at Risa bruker hele fire dager på samlingen som gir lærlingene en god innføring i alt fra HMS til teamarbeid og Risa-kultur.

– Vi satser nok mer på lærlingene enn mange andre selskap, men vi gjør dette for å sikre god rekruttering og høy trivsel. Vi forventer økning i oppdragsmengden i årene framover, samtidig er markedet og arbeidsoppgavene krevende. Da er det viktig at vi er godt forberedt. Lærlinguken er en del av disse forberedelsene. Samtidig er det viktig for oss at de unge trives hos Risa, derfor har vi satt sammen et bredt program disse dagene, forteller Sigurdsen.

Bredden var absolutt til stede. De unge kom tilreisende fra Haugesund i nord til Agderfylkene i sør, og sover selvsagt i fjoset der det nå er lagt til rette med moderne fasiliteter. På programmet står både seriøse faglige foredrag og ulike aktiviteter som bidrar til å knytte lærlingene til Risa-kulturen.

– Hele ledergruppen er samlet her, det er en prioritert lederoppgave å gi lærlingene et best mulig utgangspunkt for læretiden. Ellers har vi lagt opp til mange praktiske og også morsomme aktiviteter. Målet er å gjennomføre en uke som lærlingene skal huske lenge, presiserer personalsjefen.

Bjørn Risa er selv med på aktivitetene.

– Jeg gleder meg spesielt til vannsporten som vi skal ha her nede. Dette er ikke noe for dem med vannskrekk, her kommer nok farten opp i 70 knop lover den engasjerte entreprenøren med et lurt smil. – Lærlinguken er både skrekkelig gildt og ikke minst nyttig for oss alle, sier Risa engasjert.

Se også:
Bygg.no
Jærbladet
NRK Rogaland[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=»image_grid» images=»1607,1608,1609,1610,1611,1612,1613,1614″ img_size=»»][/vc_column][/vc_row]

Del dette:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email