Mistet foten i arbeidsulykke – kjører gravemaskin

Du er her:
Mistet foten i arbeidsulykke – kjører gravemaskin

Eirik Løvbrekke hadde knapt startet som lærling da ulykken skjedde.

«Eirik» står det på døren inn til førerhuset. Hovedpersonen selv smiler om kapp med administrerende direktør Trond V. Tvedt i Risa AS. Torsdag 14. april 2016 skjedde det som ingen turde håpe på for åtte måneder siden.

– Helt fantastisk! Uten Eiriks pågangsmot og positive innstilling hadde aldri dette gått, utbryter Tvedt. Direktøren får full støtte fra personalsjef Torill Sigurdsen, som har fulgt den unge lærlingens vei fra ulykken og fram til den store dagen.
– Eirik er en fantastisk ungdom, maken til positivt syn på livet skal vi lete lenge etter. Han var 17 år da ulykken skjedde, og hadde vært lærling hos oss i fem uker. Dette har gått kraftig inn på oss alle, da er det utrolig kjekt å oppleve at han nå er tilbake på jobb.

Hovedpersonen selv er fornøyd, og sjekker ut forholdene på gravemaskinen som Volvo har bygget om på oppdrag for Risa.
Setet må justeres litt, men det ser lovende ut, forteller den jordnære kjernekaren.

Alvorlig
Ulykken skjedde sent på dagen 12. august i fjor, da Eirik og en kollega var i ferd med å flytte noen betongelementer i nærheten av Tonstad. Det så ikke bra ut like etter ulykken. Legene på Ullevål kjempet en kamp de til slutt måtte gi opp. Beinet måtte amputeres like over kneet. Siden har dagene dreid seg om smerte, opptrening, tilpasning av protese og opplæring i bruk av protesen.

– Jeg bestemte meg for at jeg skulle tilbake på jobb, og motivasjonen steg enda mer da ledelsen kom på besøk og fortalte at det lot seg gjøre å bygge om en maskin til meg.

18-åringen er maskinførerlærling, og nå styres beltene med spaker som erstatter de originale fotpedalene.

– Veldig kjekt, på mandag er det full oppstart igjen. Nå er det bare å se framover, forteller Eirik entusiastisk.

Skal ikke skje
Administerende direktør Trond V. Tvedt ønsker unggutten lykke til, og forteller at Risa har gjennomført en grundig gransking etter ulykken.

– Slike ulykker skal ikke skje, og det er ekstra trist når en ung lærling med hele yrkeslivet foran seg blir rammet. Da er det viktig at vi lærer av det som skjedde slik at vi kan sette inn tiltak for å forhindre at det skjer nye ulykker. Samtidig vil vi gjøre vårt ytterste for at Eirik Løvbrekke skal ha en trygg og god framtid i en bransje som er full av muligheter, presiserer Tvedt. Både han og arbeidende styreformann Bjørn Risa er preget av både alvor og glede idet lærlingen justerer setet til en komfortabel posisjon. Smilet er ikke til å ta feil av.

– Det skal gå bra dette, forsikrer han de to sjefene.

Del dette:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email