Risa bygger vei i nabolaget – Bjorhaugslettå forlenges med 850 meter.

Du er her:
Risa bygger vei i nabolaget – Bjorhaugslettå forlenges med 850 meter.

Ordføreren tok første spadetak i viktig lokalt prosjekt.

Fredag 17. april var det Hå-ordfører Mons Skrettingland som betjente spakene på gravemaskinen.

Ordføreren har nesten etablert en tradisjon når han ved hjelp av gravemaskin setter det første spadetaket i våt Hå-jord. Denne gang er det en flik av Bjorhaugslettå som skal omdannes til vei. Til glede for hele lokalmiljøet, og ikke minst de mange næringslivsbedriftene i området.

Administrerende direktør Trond V. Tvedt var fornøyd med oppstarten.

– Det er sjelden vi bygger så nært vårt eget anlegg på Bjorhaug. Samtidig viser dette prosjektet noe av det vi liker aller best – å bygge noe som våre omgivelser kan ha nytte av i mange år framover. Denne gang kan vi i framtiden se resultatet hver dag når vi kommer på jobb, og det gleder vi oss til.

Ordfører Mons Skrettingland fikk god veiledning av anleggsleder Jan Emil Reinertsen og formann Arnold Rosland. Også Kato Risa, nyslått driftssjef for Jæren, var til stede.

Næringslivet i området setter pris på at arbeidet settes i gang.

– Bedriftene i området får en veg som blir både sikrere og mer effektiv, sier Skjalg Espedal som representerer Bjorhaug Næringsforening. Han er også leder i Gann Tre, og kjenner daglig på behovet for den nye vegen.

Fakta om prosjektet:

  • Prosjektet skal bygge ca 850 meter ny veg langs Bjorhaugslettå ned til Bernervegen.
  • Arbeidet er en del av en planlagt omkjøringsveg rundt Nærbø. Det skal også bygges to kulverter og etableres rundt 1200 meter vann- og avløpsanlegg.

Arbeidet vil foregå like utenfor «stuedøren» til ansvarlig entreprenør Risa AS.

Del dette:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email