Risa ruster seg opp for tunnelprosjekter

Du er her:
Risa ruster seg opp for tunnelprosjekter

Risa AS har investert i fire tipptrucker og to hjullastere for tunnel- og veitransport i forbindelse med arbeidet i Ryfast-tunnelen – og for å imøtekomme de mange tunnelprosjektene som kommer i tiden framover.

– Dette er vår største enkeltinvestering noensinne og vi får enda et bein å stå på. Med denne satsingen som utgjør 290 tonn utstyr melder vi oss for alvor inn i tunnelprosjektene for framtiden. Vi investerer oss opp for å være en interessant samarbeidspartner ved byggingen av de mange tunnelprosjektene som kommer sier Bjørn Risa.

Stort øyeblikk

Risa-eieren er strålende fornøyd. Fredag satte han og et stort antall ansatte med ledsagere kursen mot Malaga. Et av målene for turen er demofeltet for Caterpillar. Der vil førsteklasses utstyr rulles fram med Risa-flagget på toppen. Et stort øyeblikk for en anleggsentreprenør som i første omgang kjøper fire hypermoderne tipptrucker og to hjullastere. Tipptruckene som er av typen 772 G vil bli overlevert i slutten av januar. I anledning den storstilte Ryfast-tunnelen i Rogaland er det altså også kjøpt inn to Caterpillar 988 K.

Stort skritt

– For oss er dette et stort skritt og en spennende satsing men også en nødvendig investering som grunner i de mange tunnelprosjektene framover. For å være en foretrukket leverandør må vi investere. Derfor bygger vi nå også opp kompetansen internt sier Risa. – Det holder ikke bare med godt utstyr flinke folk er vel så viktig.

Toppmodeller

Han understreker at dette er det beste utstyret som finnes og en investering som vil komme ikke bare Risa til gode men også resten av samfunnet.

– Dette er en ny modell og det første av sitt slag i Norge. Modellen blir lansert i Malaga først i dag. Utstyret har enormt bra kapasitet godt dieselforbruk og selvfølgelig de beste sjåførene smiler han.
Risa er ikke i tvil om at opprustningen vil gi økt konkurransekraft.

– Samtidig blir vi i stand til å levere mer effektivt noe som vil gi flere meter tunnel for pengene for oppdragsgiveren som jo er det offentlige sier en stolt bedriftseier.

Konkurransefortrinn

– Dette skal gi oss et konkurransefortrinn framover. Ryfast-prosjektet i arbeidsfellesskap med Kruse Smith AS er en god start. Vi er i dag fornøyd med at vi valgte å satse på tunnel- og veitransport slår han fast.
Samlet investerer Risa AS om lag 120 millioner kroner i maskiner og utstyr inneværende år.

– Nå er vi godt rigget for å møte de vei- og tunnelprosjektene som kommer avslutter Bjørn Risa.

Les også:
http://www.bygg.no/article/1207605
http://www.at.no/anlegg/item/7527-risa-overrasket-med-storkjop-hos-cat
http://jbl.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=33562

 

 

 

 

Del dette:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email