Risas lærlingeuke med grønn opplæring og mye moro

Du er her:
Risas lærlingeuke med grønn opplæring og mye moro

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Uke 35 fikk 37 heldige lærlinger intensive dager på Risas lærlingesenter på Eikeland gård.

Store deler av Risas ledelse følger lærlingene tett denne uken. Det hele startet tirsdag morgen med innledninger fra Bjørn Risa og Trond Viding Tvedt. Som eier la Risa vekt hvor viktig det er at unge satser på anleggsbransjen. Det manglet heller ikke på gode råd på veien fra Risa-eieren og «kultursjefen», som han også kaller seg.

Administrerende direktør Trond Viding Tvedt fortalte om egne erfaringer fra en spennende bransje, og løftet blant annet fram de store endringene de unge kommer til å møte i årene som kommer. Ord som grønt skifte, batteriteknologi og digitalisering gikk igjen i Tvedts innlegg.

Lærlingene bor på senteret denne uken, og fikk gode muligheter til å gjøre seg kjent med Risas egen organisasjon og planer for framtiden. To nye fag er også representert blant Risas lærlinger i år: Bygg og IT.

NAF kom på besøk med både kollisjons- og promillesimulatorer. Lærlingene fikk også mulighet for å gjøre seg kjent med ulike leverandører under leverandørdagen. En rekke leverandører stilte med stand og viste hva de bidrar med til Risas produksjon.

Statnett utvikler for tiden et treningsopplegg med bruk av VR-briller, og var til stede. Alle lærlingene fikk teste den nye teknologien.

En rød tråd under det det faglige programmet var det kommende grønne skiftet, HMS og hensynet til ytre miljø og omgivelsene rundt selskapet. Dette var også et viktig tema under presentasjonene fra Risa Service, som forvalter eierskapet til Risa-gruppens maskinpark.

– Vi skal sikre at lærlingene raskest mulig blir integrert i kulturen vår og leverer Ekta vare, sier Trond Viding Tvedt. Han får støtte av «kultursjef» og eier Bjørn Risa.

– Ekta vare er en stor mulighet for de unge. Det er snarveien til å bli gode folk, det kreves mer i dag enn bare fag og maskiner for å lykkes i denne bransjen.

Bjørn Risa ledet an i flere av de spennende aktivitetene som de unge kunne være med på etter at den faglige delen av dagene var avsluttet. Det var kort mellom smilene da Risa fyrte opp vannscooteren for å dra de unge på banan-tube gjennom vannet. Engasjementet var heller ikke mindre under pizzakonkurransen.

– En flott uke og mye flott ungdom. Dette er framtiden til bransjen, vi skal ta godt vare på dem, samstemmer både Bjørn Risa og Trond Viding Tvedt.

Les også om Lærlingeuken her:

Aftenbladet.no

Bygg.no

AT.no

Jærbladet.no[/vc_column_text][vc_gallery type=»image_grid» images=»2169,2170,2171,2172,2173,2174,2175,2176,2177,2178″][/vc_column][/vc_row]

Del dette:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email