Rydder snøen fra i fjor

Du er her:
Rydder snøen fra i fjor

De første arbeidsdagene i det nye året var mannskapene i Risa AS i sving døgnet rundt med å rydde vekk snøen som falt i fjor. For første gang har Risa AS lastet og kjørt vekk snø i arbeidet med Stavanger-kontrakten.

Det som er omtalt som historisk store snømengder i løpet av noen få hektiske førjulsdager skaper ennå mye arbeid for de ansatte i Risa AS. Etter den iherdige innsatsen med å holde alle veiene i Stavanger-kontrakten åpne gjennom uværsdagene begynner det møysommelige oppryddingsarbeidet på fortau trapper underganger leskur og mange andre plasser.
– Det er dette arbeidet som tar aller mest tid. Med så mye snøfall som vi fikk i dagene mellom 20. og 23. desember er det mye etterarbeid. Dette har vi jobbet med så å si døgnet rundt gjennom hele romjulen og de første dagene etter nyttår forteller assisterende driftssjef i Risa AS Erlend Aksnes.

 

Kjørte vekk snø

For første gang siden Risa AS overtok ansvaret for veivedlikeholdet i Stavanger-kontrakten har entreprenøren måttet laste opp og kjøre vekk snø fra sentrumsområdene i de største byene.
– Det er kjørt vekk 2.500 kubikkmeter med snø fra Sandnes og dobbelt så mye fra Stavanger. Snøen er tippet på Soma og ved Rosenberg. For å få snøen opp fra gatene måtte vi hente en snøfres som kan monteres på traktor fra Sørlandet. Den slags utstyr er det så sjelden vi har bruk for på våre kanter at vi ikke har egen fres i Stavanger. Det at vi kan bruke utstyret flere steder viser fordelen med å ha mange kontrakter smiler Erlend Aksnes.

Den tøffeste prøven

Et annet innslag som ikke er veldig vanlig i trafikkbildet på våre kanter er veihøvelen som har høvlet ned isdekket på en rekke veistrekninger i distriktet de første dagene av januar. Sammen med rent håndarbeid som måking av trapper er snøfallet i desember 2009 den mest omfattende vinterprøven Risa AS er blitt satt på i Stavanger-kontrakten.
– Vi skal ha et evalueringsmøte med oppdragsgiveren Statens vegvesen i begynnelsen av januar. Om vi kom litt på hælene da snøen datt mener vi selv at vi har hentet oss godt inn igjen i oppryddingsarbeidet etterpå konkluderer Erlend Aksnes.

Del dette:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email