Mitt skip er lastet med treflis

Du er her:
Mitt skip er lastet med treflis

Risa AS har gått inn på et helt nytt marked som involverer lastebåter og store mengder saltvann.

Med hjullaster og gravemaskin laster de ansatte treflis som skal skipes til Sverige fra Egersund.

Siden oppstarten av oppdraget i desember i fjor har de ansatte i Risa AS lastet tre skip med treflis. En hjullaster med selskapets største skuff kjører i skytteltrafikk mellom haugen av treflis på havna og lastebåten som ligger til kai på Eigerøy. Oppi lasterommet surrer en gravemaskin som jevner ut og presser sammen lasten underveis. Tidsfristen for å laste båtene er kort så det gjelder å holde et høyt tempo.

– Denne båten er den hittil største vi har lastet opp. Den er på 7.500 kubikk. Vi har halvannet døgn på å laste den ferdig. Selv om vi bruker den største skuffen vi har en på 14 kubikk er det ikke mer tid enn det må være. Vi kjører på hele døgnet for å bli ferdige forteller anleggsleder Kenneth Eie Pettersen.
Én båt i måneden

For å laste 7.500 kubikk på 36 timer har hjullastersjåførene rundt to og et halvt minutt på hvert lass.
Kontrakten har Risa AS med selskapet Geminor som driver blant annet med handel av treflis til fjernvarmeanlegg og lignende. Båtene som går fra Egersund med treflis havner opp i Sverige. Oppdragsmengden vil variere med skipstrafikken.

– Til nå har vi lastet tre båter. Vi regner med at det blir omtrent ett skip i måneden. Med to tre skift avhengig av størrelsen på båten engasjerer dette opptil fire ansatte mens det står på. Det er spennende med oppdrag som er så utenom det vanlige smiler Kenneth Eie Pettersen.

 

Del dette:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email