Snorklipping for 1.6 km tryggere og bedre fylkesvei

Du er her:
Snorklipping for 1.6 km tryggere og bedre fylkesvei

Snorklipping for 1,6 km tryggere og bedre fylkesvei

 

Fylkesvaraordfører i Rogaland, Svein Erik Indbjo klippet snora for 1,6 km ny fylkesvei 44 fra Prestbu til Bjånesbakken i Sokndal.

Ordfører i Sokndal kommune Bjørn Inge Mydland, Harald Bøhn leder for prosjekt i samferdselsavdelingen i Rogaland fylkeskommune og prosjektleder Ronald Remøy fra entreprenør Risa AS deltok på markeringen.

 

Prosjektet bidrar til økt trafikksikkerhet og bedre vei for tungtransport og annen trafikk.

Prosjektet er delt inn i 2 delstrekninger med ca. 1,5 km imellom hver delstrekning. Delstrekning 1 ligger nede ved Prestbru og går parallelt med den gamle veien.  Her var veien utsatt for flom og var smal og svingete. Den nye veien er laget for å tåle flom og har bedre kryss og avkjøringer.  Den gamle veien har nå blitt en turvei.

Delstrekning 2 ligger ved avkjørsel til Titania og har også fått bedre kryss og avkjøringer, blant annet et nytt kryss ved innkjørselen til Titania og Motorcenter Norway. Det er bygget 800 meter ny fylkesvei i tillegg til utbedringer på den gamle veien. Det har vært fokus på gjenbruk i prosjektet og 40 000 kubikkmeter overskuddsmasser fra strekningen som ble bygget i 2016, ble brukt i denne delstrekningen.

 

«Risa har sammen med sine samarbeidspartnere levert et prosjekt vi kvalitetsmessig kan være stolte av. Som leder for dette prosjektet er jeg stolt over de ansatte i Risa og B.S. Graveservice som bygget denne veien.  Det har blitt mange «seine kvelder» for å komme i mål.

Prosjektet har stor betydning for befolkningen i Sokndal og hjørnestensbedriften Titania. Strekningen var tidligere preget av smal og dårlig vei, dårlig sikt og stor rasfare fra fjellsiden som nå er sikret.

Jeg vil takke byggherre Rogaland fylkeskommune for et godt samarbeid,» sier Ronald Remøy.

 

 

Hovedmengder i prosjektet:

–              Ca. 1 800 meter ny fylkesvei

–              Sprengning ca. 33 000 fm3. Ca. 9000 av disse er nær bebyggelse og sårbar resipient.

–              Natursteinsmur opptil 4.8 meter høyde, totalt ca. 800m2

–              Stikkrenner med dimensjon fra 600 – 800 DV og fra 1000-1600mm i betong.

–              Legging av 5000 meter med kabelrør

–              Omfattende fjellsikring fra tau og lift.

Del dette:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email