SO FAR SO GOOD

Du er her:
SO FAR SO GOOD

Det er med en god kombinasjon av ydmykhet og framtidstro at Trond Viding Tvedt (47) gikk inn i stillingen som daglig leder i det familieeide selskapet Risa tidligere i år.

– Så langt har det gått som forventet uten noen store overraskelser. Tvert imot har det bare vært trivelig svarer en opplagt Trond Tvedt på det uunngåelige spørsmålet. Det er liten tvil om at det var knyttet store forventninger til den som skulle overta stafettpinnen da Bjørn Risa meldte overgang til konsernnivå. Hendelsen var historisk siden det var første gang i Risa as sin historie at en utenfor familien gikk inn i ledelsen.

– Vi skal fortsatt levere topp kvalitet gjøre våre kunder fornøyde skape trygge arbeidsplasser og tjene penger. Jeg ser et stort potensiale for Risa i tiden fremover sier han.

En enkel Karmøy-gutt

Etter å ha tilbragt over 20 år i hovedstaden er Viding Tvedt strålende fornøyd med å ha kommet seg tilbake til sydligere breddegrader.

– Det er utrolig givende å komme tilbake til sørvestlandet og bli del av en Jær-entreprenør som virkelig sparker og som har vokst seg opp til å bli en av de store i bransjen sier han.

Før han takket ja til jobben hadde han jobbet et år som driftsleder i Risa med gradvise oppgaver knyttet til lederfunksjonen.

Trond V. Tvedt beskriver seg selv som en enkel Karmøy-gutt født og oppvokst i Skudeneshavn. Etter hvert skaffet han seg lang erfaring fra anleggsbransjen blant annet gjennom 12 år i Veidekke der han startet da Hydro på Karmøy ble utvidet på 1980-tallet. Siden ble det mange store prosjekter i innland og utland. Før han kom til Risa jobbet han i 11 år som avdelingsleder og distriktsleder i PEAB.

– At Trond V. Tvedt er rett mann på rett sted er det ingen tvil om. Som leder er han grundig nøyaktig og ikke redd når det blåser. Han representerer akkurat den kompetansen vi trenger. Det han tar med seg inn i lederstillingen vil bli en nøkkel til suksess sier Bjørn Risa.

Fra ski til sjø

Å lede en stor bedrift som Risa med sine 450 ansatte krever utvilsomt sin mann. Men litt rekreasjon må man ha for å stå bedre rustet når det blåser på toppen. Hva gjør den nye direktøren på fritiden?

– Jeg har bodd på baksiden av Norge i mange år med et annet klima. Derfor har det blitt en del skigåing gjennom årene. Jeg har deltatt flere ganger i Birkebeinerrennet Vasaloppet og Holmenkollrennet.

Var i en periode også aktiv syklist både i terreng og på landevei og har vært med i alle de store sykkelrittene på Østlandet.

Bl.a flere ganger Styrkeprøven Birkebeinerrittet Grenserittet Randsfjorden rundt og Nordmarka rundt osv.

Nå blir det naturligvis noe mindre ski men har planer om å ta opp igjen syklingen.

– Ellers betyr det mye for en Karmøy-gutt å komme tilbake til fremsiden av Norge og kjenne lukten av saltvann tang og tare. Jeg er en båtmann og elsker å være ute på sjøen. Ellers synes jeg det er fantastisk å oppholde seg ved sjøen langs Jæren eller i strandkanten på Karmøy. Skal jeg virkelig slappe av leser jeg gjerne en god bok ser sport på tv eller hører på musikk.

Del dette:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email