Skal spare millioner med smilefjes

Du er her:
Skal spare millioner med smilefjes

 750 kjøretøy i Risa AS skal i høst bli vurdert med tanke på vedlikehold og skadefri kjøring og får resultatet påklistret godt synlig. Kampanjen skal redusere kostnadene til vedlikehold og reparasjoner med fem millioner kroner årlig.

«Smilefjeskampanjen» hadde startskudd med inspeksjon av bilen til Bjørn Risa med «inspektør» Ivar Vigre forsikringsansvarlig i Risa AS Torill Taksdal og representant fra TrygVesta Forsikring Trine Lise Hovland til stede. Bilen til daglig leder og initiativtaker til kampanjen Bjørn Risa fikk et stort smilefjes på panseret.

– Dette er et originalt og morsomt påfunn. Virkemidlene er enkle. Vi har aldri hørt om noe lignende tidligere men har tro på at det kan fungere kommenterte representanten fra forsikringsselskapet under seansen.

 

«Pizzabilene» til slutt

– Dette skal være en positiv måte å sette fokus på dette med vedlikehold og skader på kjøretøy og maskiner. Etter å ha hatt ekstra fokus på HMS gjennom mange år ønsker vi nå å rette oppmerksomheten også mot maskinparken. Vi har hatt en negativ utvikling på skadebildet de siste årene. Derfor skal alle 750 kjøretøy i Risa AS bli undersøkt med tanke på vedlikehold og skadefri kjøring. Vi begynner med bilene til administrasjonen og tar kjøretøygruppene for tur utover høsten. Personbilene eller «pizzabilene» som de blir kalt blir sjekket helt til slutt så alle sjåførene har god tid til å få skikk på bilen kommenterer Bjørn Risa.

Målet er at kampanjen skal føre til en reduksjon i kostnadene til vedlikehold og reparasjoner med fem millioner kroner i 2011.

 

Lokker med Syden-tur

En gruppe med en representant fra hver kjøretøygruppe blant de ansatte har vært med å utforme kampanjen. Den som skal utføre vurderingen av hvert enkelt kjøretøy er tidligere ansatt i Risa AS Ivar Vigre. Han ser positivt på å sjekke kjøretøyet til tidligere kollegaer.

– Det blir mange smilefjes. Stort sett er de ansatte flinke til å ta vare på kjøretøyet smiler Ivar Vigre.

De som får full pott både på vedlikehold og skadefritt kjøretøy kan skilte med grønt smilefjes for omverdenen. Blir kjøretøyet godkjent på én av delene blir det oransje klistremerke med strekmunn. Lider kjøretøyet av dårlig vedlikehold og skader blir det rødt ansikt med sur munn.

– Vi har lagt inn en ekstra gulrot. Ansatte som får grønt smilefjes blir med i trekningen av en tur til Syden for to. Det blir trekning av Syden-tur for de tre kjøretøygruppene lastebiler gravemaskiner og personbiler. De Risa-ansatte får fri med lønn lover Bjørn Risa.

 

Del dette:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email