Største anleggskontrakt i nordfylket

Du er her:
Største anleggskontrakt i nordfylket

Risa AS sin avdeling i Haugesund har startet året med sin største anleggskontrakt noensinne nemlig opparbeiding av tomter og infrastruktur til Aksdal industripark. Rekordkontrakten er på 60 millioner kroner.

Arbeidet har allerede startet men det offisielle «første spataket» skjedde kloss i E 39 mandag 18. januar. Tidligere på morgenen hadde ledelsen i Risa AS og Tysvær kommune hatt oppstartsmøte og gått gjennom kontrakten.

– Dette er den største kontrakten for avdelingen i Haugesund gjennom tidene. Det er bra å starte opp året med et slikt anlegg. Kontrakten er delt opp i tre deler; selve næringsarealet infrastrukturen og det nye krysset inn på E 39 forteller Øyvind Langemyr.

Anleggsleder Jostein Milje og de ansatte i Risa AS ser fram til 18 måneder med aktivitet i forbindelse med industriparken.

– Vi skal opparbeide 32 tomter i første byggetrinn. Totalt er området på 120 mål. Det aller meste av infrastrukturen blir bygget ut i første byggetrinn. I tillegg til selve industriområdet skal vi bygge gang- og sykkelsti den drøye kilometeren inn til Aksdal sentrum legger Jostein Milje til.
 

Små og mellomstore bedrifter

Tysvær-ordfører Harald A. Stakkestad måtte ha opplæring i å styre en gravemaskin av maskinfører Kjetil Berge da åpningen av anlegget skulle markeres. Selv om det var både snø og frost i bakken fikk de i fellesskap gravd opp noen skuffer med jord.

– Vi er godt fornøyde med at det er Risa AS som skal stå for grunnarbeidet i første byggetrinn av industriparken. De siste to årene har vi samarbeidet med Risa AS i byggingen av Haugaland næringspark som jo ligger i Tysvær kommune og som vi er medeiere av gjennom Haugaland kraft. Aksdal industripark derimot er 100 prosent eid av Tysvær kommune skisserer ordføreren opp.

Mens Haugaland næringspark er tilpasset arealkrevende industri er hensikten med Aksdal industripark å tilby små og mellomstore industribedrifter tomter nært til E 39 midt på aksen mellom Bergen og Stavanger.

Del dette:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email