Vant ankesaken om Pedersbakken

Du er her:
Vant ankesaken om Pedersbakken

31. mai fikk driftssjefen i Risa AS den hyggelige beskjeden han har ventet på fra advokat Erlend Erstad: Ankesaken om rasulykken i Pedersbakken fikk samme utfall som i tingretten i fjor. Risa AS er frikjent nok en gang.

Risa AS kan ikke lastes for den mye omtalte rasulykken i Pedersbakken i Stavanger 16. november 2006. Det ble konklusjonen også etter at Gulating lagmannsrett behandlet ankesaken i begynnelsen av mai i år. Det var Risa AS som stevnet Faber Bygg AS for retten for å få klarlagt ansvaret i saken da politiet i 2008 henla straffesaken som var under etterforsking

– Vi er veldig glade for at lagmannsretten kom fram til den samme kjennelsen som tingretten gjorde i fjor. Utfallet ble nøyaktig det samme som forrige gang smiler Øyvind Langemyr i Risa AS.

Som i dommen fra tingretten må Faber Bygg AS betale Risa AS for opprydding og ekstra sikring i tillegg til saksomkostinger. Med dommen fra lagmannsretten kan Risa AS endelig legge denne saken bak seg for godt.

– Vi er veldig glade for at vi fikk rettens medhold enda en gang. Én ting er pengene men det viktigste var å renvaske bedriften fra skyld i denne saken. Det føler vi nå er gjort kommenterer driftssjef i Risa AS Øyvind Langemyr.

Rettens kjennelse betyr at Faber Bygg AS må betale Risa AS for opprydding etter ulykken og for ekstra sikringstiltak som ble iverksatt etter raset. Disse kostnadene som beløper seg til i overkant av tre millioner kroner blir plusset på renter i perioden. Faber Bygg AS ble også dømt til å betale saksomkostningene på rundt 300.000 kroner.

Maskinentreprenørenes Forbunds advokat Erling Erstad førte saken på vegne av Risa AS.

Del dette:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email